Polgármester

Ing.  Konkoly Tamás

Ing. Konkoly Tamás 2022 óta Kenyhec község polgármestere. 


Nem vagyok politikus, mindenekelőtt  egy vagyok önök közül,  tősgyökeres kenyheci, aki törődik a létrehozott értékek megóvásával, amelyek az önök támogatásával épültek ebben a községben. Kemény és becsületes munkát ígérhetek, és azt, hogy mindig az önök oldalán állok majd, Kenyhec polgárainak oldalán.

Miért döntöttem úgy, hogy elindulok a polgármesteri székért?

Olyan időszakba lépünk, amikor meg kell őrizni a munkahelyeket - a növekvő költségek megtakarításra kényszerítik a cégeket - más országokban is körülnéznek majd, ahol olcsóbb a munkaerő és  dönthetnek a dolgozók elbocsátásáról.

Az új polgármesternek partneri viszonyra kell törekednie  a külföldi tulajdonosokkal – tudnia kell közvetlenül  angolul, németül, magyarul beszélni  velük - nem tolmácson keresztül. Tudnia kell  külföldön is tárgyalni, nemzetközi találkozókon képviselni az önkormányzatot. Ez kulcsfontosságú lesz a munkahelyek megőrzése érdekében.

A létrehozott értékeket és az életminőséget meg akarjuk őrizni községünkben - egy olyan szakaszba lépünk, amikor kénytelenek leszünk takarékoskodni, de nem annak rovására, hogy bezárjuk vagy megszüntetjük azt, amit létrehoztunk. Új  módszereket  kell keresnünk az önkormányzati tulajdon fenntartására és fejlesztésére, ehhez pedig meg kell értenünk, hogyan hoztuk létre ezeket az értékeket – hogyan valósultak meg ezek a beruházások községünkben, miért akartuk  és miért  építettük meg őket,  és kiket  kell  szolgálniuk.

Nem volt könnyű amellett döntenem,  hogy induljak a polgármesteri  tisztségért. Tisztában vagyok vele, hogy ha megválasztanak, kénytelen leszek elhagyni a komfortzónámat és a stabil munkahelyemet.  De  édesapám többéves erőfeszítése és önfeláldozó munkája mindenképpen megéri ezt az áldozatot.

Igyekszem megfelelni az önök elvárásainak, és egy dolgot megígérhetek,  a Kenyhec érdekében végzett kemény és becsületes  munkát.

Önkormányzati képviselőként a 2018-2022-es választási időszakban számos munkában és tevékenységben  vettem részt, úgy mint:

  • Az új építési telkek előkészítése egyedi lakásépítéshez, folyamatban van a bekötőút alatti telkek tulajdonjogi rendezése (a községi hivatal melletti bekötőutat rendeztük, a tulajdonosok együttműködése esetében az önkormányzat biztosítja az anyagi forrásokat )
  • 160 gyermek befogadására alkalmas új óvoda építéséhez szükséges projektdokumentáció kidolgozása - folyamatban van a kivitelező kiválasztásának közbeszerzési eljárása
  • A burkolatok cseréje a Sportközpontban
  • Új befektető  letelepítése (Magna) a Molex korábbi telephelyére  - ezáltal közvetlenül 100  új munkahely létesült, közvetve pedig további 600  beszállítói formában.
  • Új befektetők szerzése ,  mint a  Magna PT, Magna Electronics, Handtmann és mások  
  • Az FK Kenyhec labdarúgóklub fejlesztése, külön figyelmet fordítva az új generáció oktatására 
  • Bowling-pálya építése
  • Kulturális rendezvények szervezése
  • Segítségnyújtás a COVID-19 világjárvány idején és az ukrajnai háború által érintett embereknek  
  • És még sok egyéb 
Facebook